Teknisk, diverse.   Side 5 av 6
V65 Sabre hos doktorenVF-modellene skiller seg ellers ikke spesielt negativt ut sammenlignet med andre merker og modeller fra den tiden, mht levetid på ramme- og fjæringskomponenter. 
I dag er jo dette eldre motorsykler som rammes av problemer som kan knyttes til manglende vedlikehold eller vanlig slitasje over lang tids bruk. 

På en del av disse modellene finnes Pro-Link bakfjæringen, som har lenkearmer med tetningsringer og lager. 
En løsning som fungerer svært bra over lang tid bare opplagringene er smørt. Når det gjelder selve bakdemperen, dvs. den originale, er ikke den noe å kjøpe brukt, eller spare på i det hele tatt ! For noen tusenlapper kan du få en mye sikrere og velkjørende klassiker ved å bytte demper(e) bak og evt. nye progressive fjærer i forgaffelen. Det finnes flere tilbydere som bygger monodemper til deg.  Søk gjerne direkte på tyske eller engelske ebay. Wilbers er en av leverandørene som du bør vurdere.  Kjøreegenskapene forbedres vesentlig !

Modellene har også en stor samlebrønn under motoren som er laget i et stykke sammen med fremre eksosrør. Disse blir angrepet av rust, og trenger ofte sandblåsing, sveising og lakkering for videre bruk. 
Det har vært reprodusert samlebrønner til mange av VF'ene, men dette er i dag utgått vare.
Reproduserte eksospotter er det fortsatt mulig å få tak i enkelte steder.
Når det gjelder 4-1 anlegg og 4-2 slipons finnes det ikke mye nytt lenger. En tur på Ebay kan også være tingen i dette tilfellet, selv om det aldri er umulig å få laget f.eks. fremre rør til et eksosanlegg hos en lokal fagmann. Så kan du bruke passende eksospotter som også gir sykkelen et løft utseendemessig. 

KERKER Honda V65 Ellers vil det jo alltid være interesse for å reprodusere deler for fabrikker i østen i fremtiden, slik det gjøres med mange 70-talls modeller, men da må behovet selvfølgelig være til stede.

Det finnes en del elektronikk på enkelte av disse klassiske V4-modellene. Søk på nettet etter deler som ikke kan repareres. Delene lages ikke lenger, og hadde vel ellers vært uaktuelle å kjøpe nye fra importør likevel, pga et alt for høy pris. Mange av disse delene legges kontinuerlig ut på blant annet Ebay, fra motorsykler som hugges. Tenningsbokser, reléer, sensorer etc.. VF750S/V45 Sabre 1982-83 er den modellen med mest utstyr i så måte, og det kan ta tid å finne pene og velfungerende dashbord til disse for en akseptabel pris. Og rett type i km/t, det er flere endringer rundt marked og årsmodeller.
Her finnes det også en egen reparasjonsmanual bare til dashbordet! Skader med senere utilstrekkelig reparasjon er vanlige feilkilder på dashbord, spesielt på VF750S/V45 Sabre. Kortslutninger kan også selvfølgelig også "grille" elektronikken, så det er alltid en god idé å koble ut batteriet når det skal arbeides med det elektriske. 


Leter du etter flere tekniske tips? Les og still spørsmål på det amerikanske forumet.
 
| Hovedside | Side 1 | Side 2 | Side 3 | Side 4 | Side 5 | Side 6 |   Kjøpe brukt V4 - Mike's tips.