Teknisk forøvrig ...  Side 4 av 6 
Topp front V4Enkelte eiere av syklene har bygd om det elektriske anlegget rundt temp.føleren til vifteinnslaget, hvor de har lagt til en ekstra krets som kjører vifta manuelt i bytrafikk. På tidlige modeller slo vifta noe for sent inn, og på senere modeller ble denne føleren forandret fra fabrikk. 
Imidlertid bør metoden brukes med forsiktighet! Ved en defekthet og med tvangskjøring av vifta, kjøler du radiatoren, men ikke motoren i seg selv.

Hvis føleren er byttet ut og temperatur er testet, kan det jo likevel være at motoren likevel blir for varm eller holder en noe ujevn og for høy temperatur. Da kan det være andre årsaker som tett kjølesystem, lekkasjer, dårlig termostat, pumpe eller en defekt toppakning. Ofte er det også påkrevd å kontrollmåle følere eller radiatorlokk med måleutstyr. Kontakt verksted / mekaniker for diagnose, ikke bruk sykkelen i tvilstilfeller før feilen er utbedret. 
 

På det tidligere V4-forumet var det også eiere som hadde testet og skrevet om erstatningsdeler fra kjente underleverandører. I denne forbindelse temperaturfølere, termostater etc som leveres uoriginalt fra bilutstyrsforretninger til en behagelig pris. ( Det norske V4-forumet ble nedlagt i november 2015, Facebook overtok )

Problem med lading og defekte komponenter som dynamo er ikke uvanlig. Dette skyldes svært ofte at kontakter mellom dynamo og likeretter irrer, og det oppstår kortslutning. Vedlikehold holder utgiftene nede også her.. Om du må bytte ut slike deler, søk på nettet etc. Prisene kan variere voldsomt også her. Nye repro dynamoer kan du får kjøpt for en drøy tusenlapp på Ebay.
Superseal-kontakter kan med fordel monteres!

Starterclutchen kan av og til skape problemer, ved at den fusker og smeller. Denne er plassert foran clutchhuset. Som oftest er det fjærene til rullene som må byttes ut, eller at rullene har fått skader. 
Se også etter sprekker ellers. Starterclutchen fungerer også som giver til pulscoilene, som er 
første ledd i tenningssystemet. Ved utbytte av deler, pass på å få deler til eksakt maken modell, 
og at monteringsmerkene følges.

Som på mange andre kjøretøy som har blitt en del år blir det av og til trøbbel med startmotorer 
og bensinpumper, også på eksemplar som har gått lite / stått mye uten å ha blitt brukt. 
På nettet (Ebay) finnes det også repro startmotorer å få kjøpt til en rimelig pris.
Når det gjelder bensinpumper leveres det også reproduserte enheter på markedet som kan brukes.


Leter du etter flere tekniske tips? Les og still spørsmål på det amerikanske forumet. eller besøk oss på Facebook
 
| Hovedside | Side 1 | Side 2 | Side 3 | Side 4 | Side 5 | Side 6 |   Kjøpe brukt V4 - Mike's tips.